Relatie
therapie


Door verschillende omstandigheden kunnen ook langdurige relaties onder druk komen te staan. Of het nu gaat om terugkerende ruzies, twijfels, of stiltes, wanneer er spanning heerst, wordt het lastig om echt met elkaar verbonden te blijven en wordt communicatie een uitdaging.

Als jullie je in zo'n fase bevinden en voelen dat jullie vastlopen in de patronen die jullie liefde onder druk zet, is relatietherapie een stap om samen te overwegen.

Ook wanneer
er liefde is,
betekent dat niet automatisch dat je je verbonden voelt.intimiteitIn een relatie die verandert aan diepgang en intimiteit, bewegen sensualiteit en en de manier waarop je seks hebt niet altijd even makkelijk mee. Woorden geven aan wat je wilt of ervaart in het (her)ontdekken van jezelf en elkaar, is niet altijd eenvoudig, omdat we simpelweg zo weinig woorden hebben gekregen voor het gebied van erotiek, intimiteit en seksualiteit.

Ik ondersteun jullie graag in het vinden van woorden om te kunnen vertellen wat je verlangens, gevoelens en grenzen zijn. Zo ontstaat er  op dit vlak meer ervaren van veiligheid, waardoor er meer ruimte komt om te verkennen. En kunnen jullie in je seksuele relatie winnen aan sensitiviteit en eigenheid.

Relatietherapie is ook individueel mogelijk: kijk voor meer informatie bij Individuele relatietherapie.